Tuesday, May 29, 2018

Natural Vitamin / Supplement

NAK NAMPAK MUDA DARI USIA ANDA. 

Biar saya berterus terang dan jujur. Ini bukan mengenai produk sahaja tapi saya rasa adalah tanggungjawab saya untuk memberitahu kepada you all bahawa no matter moden macam mana pun kita, branded macam mana pun. Jangan sekali sekala lupa apa yang paling penting adalah kesihatan kita. Sihat bukan sahaja diluar juga dalaman kita.

Apa maksud sihat? Taknaklah bila umur dah 40 dah mula asyik letih dan rasa tak bermaya, wajah pun nampak kusam je. You all pasti nak rasa bertenaga macam usia 20an dan wajah nampak glow. Badan pun taknak gelebeh terutama bahagian leher. 

Saya pasti ramai diluar sana yg ambil vitmin atau supplement yang lain. Bagus tapi check juga ingredient atau bahan  bahannya. Sekarang ni ramai sangat yang menggunakan bahan bahan sintetic atau dalam erti lain bukan bahan natural. Kesannya memang tak dinafikan bagus tapi bukan dalam jangka masa yang panjang still, the best is natural ingredients. Memang wajib dimakan supaya sistem pertahanan bodi kita kuat untuk melawan penyakit. Prevention is better than cure. Betulkan?

Kenapa saya terlalu pentingkan bahan bahan natural adalah kerana ibu saya. Ibu saya selalu tekankan bahawa pentingnya kesihatan bermula dari muda. Sangat penting apa yang masuk ke dalam sistem badan kita. Saya mula ambil supplement sejak umur saya 21 kerana saya ada masalah keputihan. Mak saya paksa saya ambil setiap hari dan makin lama jadi habit. Sekarang ini pun umur saya hampir mencecah 40an masih ramai yang tertipu kerana saya nampak macam lewat 20an. Mujur mak saya paksa saya. Kesannya dan khasiatnya sangatlah sangatlah memuaskan hati. Syukur sangat sangat! thank you so much mama 💗.

Kesannya pada saya, semestinya nampak muda dari usia, wajah saya sentiasa nampak glow. Lagipun saya selalu keluar rumah tak bermekap hanyak setakat bedak johnson & johnson je. Badan dan leher saya tak mengelebah. Saya makan banyak pun badan saya tak mudah naik. Seolah olah supplement ni menstabilkan berat badan saya. Saya tak mudah penat. Malah saya mudah bangun pagi dan rasa fresh je. Bila orang puji saya nampak muda dari usia of course confident saya pun tinggi. Jiwa saya pun rasa muda. Haha....

So, saya nak share apa yg saya makan. Inilah dia Poppin Supplement. Sudah berada di keluarga saya selama 80 tahun. Resepi turun temurun. Baru sekarang saya mula untuk sharekan pada orang ramai. Sebelum ini ramai yang tertanya tanya apa rahsia saya. Lagipun sebelum ini saya terlalu sibuk bekerja dan selalu travel. Travel pun atas dasar kerja. Alhamdulillah dah ramai sangat loyal customer. Kadang kadang tak guna cakap banyak. Cuba dulu baru tahu. kan kan?

Click dibawah 👇
http://poppinsupplement.blogspot.my/2018/05/poppin-supplement.html

No comments:

Post a Comment